Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je het antwoord op veel voorkomende vragen over SnackCoins. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen. We proberen je vraag binnen drie werkdagen te beantwoorden.

Werkt de SnackCoins app niet goed? Probeer dan eens uit te loggen en opnieuw in te loggen met je e-mailadres en zelfgekozen wachtwoord. Je start daarmee een nieuwe sessie in de app, waardoor de functionaliteiten opnieuw getriggerd worden.

Werkt de SnackCoins app na het uitloggen en inloggen nog niet goed? Neem dan contact met ons op via info@snackcoins.eu

We hebben een speciale pagina waarop helemaal staat uitgelegd hoe SnackCoins werkt. Ga in de app naar de overzichtspagina en klik op “Hoe werkt SnackCoins”  of ga op de website naar snackcoins.eu/uitleg.

Je kunt via de app en via de website het contactformulier invullen of een mail sturen naar info@snackcoins.eu.

Je kunt SnackCoins sparen bij aankoop van ieder deelnemend Vanreusel product. Daarnaast zijn er regelmatig acties waarmee je bonuspunten kan sparen. Meer informatie hierover kun je terugvinden op de ‘Hoe werkt het?’ pagina.

Registreren voor SnackCoins kan gemakkelijk in de SnackCoins app. Je unieke SnackCoins code die je nodig hebt voor je registratie kun je terugvinden onderaan de recente mails van Vanreusel of opvragen bij jouw Vanreusel vertegenwoordiger, via de Vanreusel salesdesk of via info@snackcoins.eu.

Alle afnemers van de producten van Vanreusel, die ook als zodanig bekend zijn bij Vanreusel. Om je te kunnen registeren heb je namelijk een unieke SnackCoins code nodig.

Staat jou vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in. We proberen je vraag binnen drie werkdagen te beantwoorden.